Men sommeren er jo langt frå ferdig!

Aiaiai! Eg skulle til å skrive at; jammen som sommeren gjekk og snart var alt over. Men neida! Sommeren er langt frå over.

Masse har skjedd, og eg trur eg vil starte med nokke i litt omvendt rekkefølgje. (Altså det som kanskje skjedde sist vil bli presentert først…)

For du som ikkje allereie har skjønna det. Biletet over viser Esperanza Spalding på Canal Street i Arendal. Ein kan vel ikkje akkurat seie at Arendal viste seg frå si beste side denne dagen, men men. Konsert vart det, og det var ikkje berre Obamayndlingen og Nobelsfredspriskonsertdama Esperanza som skulle halde oss glade i pøsregnet. Her snakkar vi også Thom Hell, som nesten var på heimebane, og mandagsbarnet (Hoho!) Veronica Maggio! Og ja.. forresten, Terje Rypdal, Miroslav Vitous og Gerald Cleaver som hadde ei felles oppvarming som varte ca. litt for lenge. For all del: Flinke folk. Men, når 3 andre artistar også skal på scena så er ikkje 15(++) minutt lange songa særleg velkomen. I alle fall ikkje når ein skal spele 6-7 av dei… Men… det skal vi sjå bort ifrå!

Trippelkonserten var fantastisk. Thom Hell var flink til å målbinde publikum, og det skada vel ikkje akkurat nokke for mitt konsertfølgje at pianisten kom frå Birkeland (Asbjørn Ribe). Flotte saker. Esperanza Spalding er ei lita, lita, ybermusikalsk dame. Kvinnelege bassistar kan vi gjerne få meir av. Afro er heller ikkje å forakte. Det å også framføre alt du skal seie på rim og gjerne med melodi skader liksom heller ikkje. Dog litt vanskeleg å skjønne kva som faktisk er sang og kva som er snakking…  Veronica Maggio satte ein finfin avsluttning for kvelden. Humor at ca halvparten av folka som var på konserten drog før ho kom på scena, men det var nok ikkje henna feil. Heller at det tok litt for lang tid å rigge opp mellom, og at ho ikkje akkurat var i same sjanger som dei andre…

Bilete sa du? Sjølvsagt!

Jada, eg veit – iPhonen min har ikkje verdast beste kamera. Men det er jo ikkje bileta etter konserten som er poenget?

Og ja, stakkas Thom som ikkje fikk fult med folk framfor scena frå starten av… Ja, vi burde nok gått fram og hoppa og dansa og alt det der… sorry. Eg skal kome sterkare tilbake.

Og det med tilbake og slikt… ei liten smakebit på kva som vil kome etterkvart her på verdsveven…
Hotel Juvet

Og ja, ikkje nok med det. For dykk RSS-lesarar: Nytt design på bloggen… bort med The Unstandard og inn med nokke som gjer det enklare for folk å lese bloggen. For det er jo det folk kjem hit for å gjere vel?