økonomi og sånt…

Det er vel på sin tid å publisere min første økonomiske artikkel.. Ehh. Ja, går jo på Noregs Handelshøgskule, så burde vel snart ha litt innsikt i dette defuse emnet. For økonomi er visst ikkje berre snakk om penger. Men, nok om det.

Dagens tema er i alle fall musikkvideoer. Ja, videoer som er laga med grunnlag i ein sang, då gjerne til såkalla popmusikk. Ein stadig meir framtredane trend er å bruke ubeskrivelige mengder med kontanter på å få leige inn dei største bilane og bruke mest mulig på å få tak i jenter som vil gå i minst mulig. Til meir ein viser, til meir populær blir videoen og til meir pengar ein bruker til meir populær blir den… Det var i alle fall slik ein skulle tru, men berre for å ta fram eit eksempel: OK Go.

Etter at den siste videoen til bandet blei lagt ut på YouTube den 3. sept har snart 1 mill sett den. Det har altså hatt ein enorm suksess frå første dag. Men kva er så spesilet med denne videoen? Produksjonskostnaden for heile filmen var eit par $ og det var ingen biler og heller ingen lettkledde kvinner. Det einaste som kan nærme seg er dei litt trange buksene… Så kvifor kan ein slik musikkvideo til eit par $ bli så ufattelig populær? Det enkle er ofte det beste?

Vel, vel.. nok om det. Poenget i denne ehh.. «artikkelen» er at det er ikkje alltid penger det kjem ann på.

Sjekk videoen under, og bli hekta!